Forum voor professionals in de techniek

Forumnavigatie

Hybride warmtepomp in jouw huis

Citaat

Hybride warmtepomp in jouw huis

Ook als je woning nog niet overal over goede isolatie beschikt, kan een hybride warmtepomp vrijwel altijd. Is jouw huis in of na 1992 gebouwd en heeft het HR++ glas? Of heb je een oudere woning die inmiddels al redelijk tot goed geïsoleerd is? Dan kun je ook een volledig elektrische warmtepomp aanschaffen. Hiermee kun je helemaal van het gas af.

Isolatie:

Je haalt meer uit je hybride warmtepomp als je beter gaat isoleren. Ontbreekt er ergens nog isolatie, bijvoorbeeld onder de vloer? Dan is het verstandig om dit direct aan te pakken. De warmtepomp werkt dan zuiniger en de cv-ketel hoeft minder vaak bij te springen. Daarnaast krijg je dan niet alleen subsidie voor de warmtepomp, maar ook het hogere bedrag voor de isolatie.

Ook als je huis niet of slecht geïsoleerd is kan je gebruik maken van een warmtepomp. Echter, moet je cv-ketel vaker bijspringen voordat het in je huis warm genoeg is. Waardoor de warmtepomp ook minder zuinig werkt.

Nieuwe cv-ketel?

Heb je een nieuwe cv-ketel nodig? Het is dan verstandig om hierbij een hybride warmtepomp aan te schaffen, daarmee bespaar je meteen op gas. Mocht de warmtepomp niet direct leverbaar zijn, kan je de installateur vragen om direct de aansluitingen voor te breiden.

Is de cv-ketel 12 jaar of ouder?

Denk dan alvast na over de volgende cv-ketel mét hybride warmtepomp. Check hoe het met de isolatie zit. Mist er nog ergens isolatie? Ga daar alvast mee aan de slag en bespaar meteen gas. En zoek intussen uit welk type hybride warmtepomp je zou willen en welke bedrijven er zijn.

Is je cv-ketel jonger dan 5 jaar?

Overweeg om er een hybride warmtepomp bij te plaatsen. De cv-ketel kan waarschijnlijk nog wel 15 jaar mee, net als de hybride warmtepomp. Benut in die periode alle momenten van onderhoud en verbouwing om je huis geschikt te maken voor een volledig elektrische warmtepomp.

Warmtenet:

Is er voor jouw wijk een plan voor een warmtenet, en start de gemeente binnen 5 jaar met de aanleg? Dan gaat je wijk van het aardgas af. Een hybride warmtepomp is dan niet zo'n logische stap, want hij kan dan maar een paar jaar dienst doen.

Waarom BintPartner…….

Wij brengen jou kosteloos naar jouw nieuwe toekomst

Heb jij nu een redelijke baan als professional in de techniek maar denk jij wel eens dat jij nu of in de toekomst een volgende stap zou willen zetten? Laat je verrassen welke nieuwe toekomst er voor jou mogelijk is. Wij overspoelen jou niet met nieuwe vacatures maar onderscheiden door ons alleen te richten op jouw wensen, behoeften en ervaring. Na ons eerste contact benaderen wij jou alleen bij de juiste uitdaging. Geheel vrijblijvend!

Kom in contact