Forum voor professionals in de techniek

Forumnavigatie

Wat doet een contractmanager?

Citaat

Wat doet een contractmanager?

In de functie van contractmanager ben je verantwoordelijk voor het opmaken en onderhouden van de contracten die er zijn met aannemers en leveranciers van de opdrachtgever. Over het algemeen stuurt een contractmanager een team van contractbeheerders/projectleiders aan. De belangrijkste taken van een contractmanager zijn de volgende:

  • Het in goede banen leiden van alle afspraken, voorwaarden, verwachtingen en doelstellingen die in het contract staan. Dit doe je vanaf het moment dat het contract getekend is tot en met het moment dat het contract wordt afgerond.
  • Duidelijke en correctie informatie geven wat betreft de status, voortgang, financiële aspecten en acties aan de eigenaar van het contract en anderen die ermee te maken hebben.
  • Overleggen inplannen en houden met de eigenaar van het contract, de project- of servicemanager, de contractmanager van de andere partij en alle overige belanghebbenden.
  • Zo overzichtelijk mogelijk mogelijk alle documenten die bij het contract behoren beheren en documenteren.
  • Het in goede banen leiden van de afspraken die niet in het contract zijn opgenomen maar wel belangrijk zijn voor de partijen die betrokken zijn bij het contract.

Welke opleiding heb je nodig om contractmanager te worden?

Meestal wordt er verwacht dat een contractmanager minimaal een HBO opleiding heeft afgerond in de economische of technische sector. Het komt ook steeds vaker voor dat een contractmanager een afgeronde MBO opleiding of specifieke HBO training of cursus heeft gevolgd en door werkervaring als contractbeheerder/projectleider terecht komt op de functie van contractmanager.

Wat verdient een contractmanager?

Gemiddeld verdient een contractmanager tussen de €5000 - €6500 euro per maand. Dit is uiteraard afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt. De secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per werkgever. Een telefoon, laptop en auto horen vaak wel bij de functie.

Zou de functie van contractmanager wat voor jou kunnen zijn? BinT Partner is regelmatig op zoek naar een contractmanager voor bij een van onze partners. Kijk gerust even bij onze vacatures of neem contact op via info@bintpartner.nl.

Waarom BintPartner…….

Wij brengen jou kosteloos naar jouw nieuwe toekomst

Heb jij nu een redelijke baan als professional in de techniek maar denk jij wel eens dat jij nu of in de toekomst een volgende stap zou willen zetten? Laat je verrassen welke nieuwe toekomst er voor jou mogelijk is. Wij overspoelen jou niet met nieuwe vacatures maar onderscheiden door ons alleen te richten op jouw wensen, behoeften en ervaring. Na ons eerste contact benaderen wij jou alleen bij de juiste uitdaging. Geheel vrijblijvend!

Kom in contact