Forum voor professionals in de techniek

Forumnavigatie

Wat is de industrie?

Citaat

Wat is de industrie?

De industrie houdt zich bezig met het produceren van economische goederen en vormt het geheel van producerende bedrijven. De industrie kenmerkt zich door de vervaardiging en verwerking van materiele producten in fabrieken. De industrie staat voor automatisering van de vervaardiging.

De industrie is verdeeld in verschillende branches. De grootste branches binnen de industrie zijn raffinaderijen en chemie, elektrotechnische en machine industrie, en de voedings- en genotmiddelen industrie.

De industrie speelt een grote rol in de energietransitie. Er worden oplossingen bedacht voor efficiënter energiegebruik, er wordt waterstof ingezet en restwarmte wordt opgevangen. Voor deze transitie is veel personeel nodig.

Welke opleidingen zijn er in de industrie?

In de industrie is er grote behoefte aan technische mensen. En deze vraag neemt alleen maar toe. De meest gezochte beroepen zijn: monteurs, productiemedewerkers, elektriciens, lassers, timmermannen, planners, werkvoorbereiders, calculators en ingenieurs.

Opleidingen in de industrie

Aangezien de industrie uiteenvalt in meerdere branches is er een groot aanbod aan opleidingen.
Zo kun je je laten opleiden tot lasser en monteur. Maar er zijn ook steeds meer opleidingen waar naar gevraagd wordt zoals projectleider.

Ben jij opzoek naar een baan in de industrie?
BinT Partner zoekt regelmatig naar professionals in de techniek voor bij een van onze partners. Kijk eens bij onze vacatures of neem contact op via info@bintpartner.nl

Waarom BintPartner…….

Wij brengen jou kosteloos naar jouw nieuwe toekomst

Heb jij nu een redelijke baan als professional in de techniek maar denk jij wel eens dat jij nu of in de toekomst een volgende stap zou willen zetten? Laat je verrassen welke nieuwe toekomst er voor jou mogelijk is. Wij overspoelen jou niet met nieuwe vacatures maar onderscheiden door ons alleen te richten op jouw wensen, behoeften en ervaring. Na ons eerste contact benaderen wij jou alleen bij de juiste uitdaging. Geheel vrijblijvend!

Kom in contact