Forum voor professionals in de techniek

Forumnavigatie

Wat is elektrotechniek?

Citaat

Wat is elektrotechniek?

Elektrotechniek is een breed begrip en is belangrijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van onze maatschappij. We vinden elektrotechniek overal om ons heen, door heel Nederland ligt een elektriciteitsnetwerk waar we elke dag gebruik van maken. Als dit niet goed functioneert zullen er al snel grote problemen ontstaan. Daarom is het belangrijk dat de juiste mensen met de juiste kennis werkzaam zijn in deze sector.

De elektrotechniek is een technische discipline die zich richt op de studie en toepassing van elektriciteit en elektromagnetische velden. Mensen die een opleiding hebben afgerond in de elektrotechniek worden elektrotechnicus, elektromonteur of elektricien genoemd.

Opleidingen in de elektrotechniek

In de elektrotechniek zijn er MBO en HBO opleidingen. Zo is er bijvoorbeeld de opleiding installatietechniek, monteur elektrotechnische installaties; dit zijn MBO niveau 2 opleidingen. Technicus Engineering Elektrotechniek is een MBO niveau 4 opleiding. De opleiding Elektrotechniek is er ook op HBO niveau en dit is een 4 jarige voltijdse opleiding.

Welke beroepen zijn er in de elektrotechniek?

Mensen in de techniek zijn hard nodig en hebben goede baankansen. Je kunt veel kanten op nadat je een opleiding hebt gevolgd in de techniek. Onder ander kun je monteur worden in de elektrotechnische installaties, servicetechnicus, koeltechnicus of tekenaar/ontwerper.

Ben jij opzoek naar een baan in de (elektro)techniek?
BinT Partner zoekt regelmatig naar professionals in de techniek voor bij een van onze partners. Kijk eens bij onze vacatures of neem contact op via info@bintpartner.nl

Waarom BintPartner…….

Wij brengen jou kosteloos naar jouw nieuwe toekomst

Heb jij nu een redelijke baan als professional in de techniek maar denk jij wel eens dat jij nu of in de toekomst een volgende stap zou willen zetten? Laat je verrassen welke nieuwe toekomst er voor jou mogelijk is. Wij overspoelen jou niet met nieuwe vacatures maar onderscheiden door ons alleen te richten op jouw wensen, behoeften en ervaring. Na ons eerste contact benaderen wij jou alleen bij de juiste uitdaging. Geheel vrijblijvend!

Kom in contact